Top 3: Sociale applicaties

Tegenwoordig beschikt bijna iedereen over een moderne smartphone. Om deze mobiele telefoon optimaal te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om applicaties te downloaden. Hierdoor gaan er nieuwe werelden voor de gebruikers open en nemen de functies van de smartphone drastisch toe. Hieronder hebben wij drie zeer bekende sociale applicaties genoteerd:

Nummer 1: Snapchat

Een van de populairste applicaties van dit moment is ‘Snapchat’. Deze app geeft de gebruikers de kans om foto’s en filmpjes te delen met vrienden en familie. Het unieke aan de applicatie is dat alle beelden slechts enkele seconden zichtbaar zijn en daarna weer verdwijnen. Vooral bij de jongeren is Snapchat erg populair en veelgebruikt.

Zodra een persoon een screenshot maakt van een foto, zal er een automatische melding worden verzonden naar de afzender. Het is ook mogelijk om zogenaamde Snaps te delen, dit zijn foto’s en filmpjes die voor 24 uur online blijven staan. Bij alle foto’s en video’s kunnen er filters gebruikt worden voor een bijzonder effect.

Nummer 2: Periscope

Twitter lanceerde alweer een tijd terug een totaal nieuwe applicatie ‘Periscope’. Deze iOS-applicatie geeft gebruikers de kans om simpel en snel een livestream te starten, deze kan vervolgens ook gelijk met jouw volgers op Twitter worden gedeeld. De livestreams kunnen bekeken worden op de smartphone, computer en zelfs het tablet. Op elk moment van de dag zullen er een groot aantal livestreams beschikbaar zijn om te bekijken. Periscope is ook een belangrijke schakel bij grote gebeurtenissen, waaronder bij aanslagen.

Nummer 3: Skype

Vroeger moesten wij voor een telefoongesprek naar de andere kant van de wereld veel geld betalen, maar dit is sinds Skype helemaal veranderd. Jij kan namelijk gratis een telefoontje plegen of chatten met andere gebruikers, er is alleen een goede netwerkverbinding noodzakelijk. Tegenwoordig kan ook de Skype app gedownload worden, waardoor jij altijd in contact staat met jouw vrienden en familie via de smartphone.